GrootFormaat

Posters printen
Presentatie, feestje of ander evenement en hiervoor posters nodig? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Een poster bij ons printen kan al met een oplage van 1!

Maak een keuze uit het type poster, kies het formaat en upload je bestand. Onderaan deze pagina staan een aantal tips voor het mooiste reultaat.

Heb je een spoedbestelling? Geen probleem, laat het ons weten en wij gaan aan de slag. Hou er wel rekening mee dat tijdens inleverronde’s iedereen haast heeft.

 • Enkelzijdig bedrukt
 • Afwerking: glanslaminaat en opplakken op foambord is mogelijk.
 • Vandaag nog nodig? Geen probleem!
Z6800 print (1)

Zwart-Wit Poster

De posters worden geprint met de kleuren zwart, lichtgrijs en donkergrijs in een resolutie van 1200 x 2400 dpi. Deze combinatie zorgt voor haarscherpe details en mooie grijstonen. Veel gebruikt voor Bouwtekeningen, planvellen en proefafdrukken.
Er is keuze uit  80 grams papier voor lijntekeningen en 120 grams papier voor rastervlakken.

EcoKleur Poster

De meest gebruikte poster. Geprint in kleur op 120 grams mat papier, ideaal voor presentaties of cad en gis tekeningen. Door het matte papier is er geen sprake van spiegeling door licht. De goedkoopste variant voor grootformaat printwerk. De afdrukken zijn niet UV bestendig dus kunnen niet gebruikt worden voor fotowerk.

TopKleur Poster

Geprint op satijn of hoogglans papier met een gecoat oppervlak waardoor de inkten niet in het papier trekken. De kleuren knallen van het papier. De printer gebruikt 8 kleuren dus een extra groot kleurbereik. Deze afdrukken zijn wel UV bestendig. Veel gebruikt voor foto’s en productpresentaties.
De meest gebruikte posters door IO studenten.

Kalk-Print

Printen op kalk in kleur of zwart-wit. Resolutie tot 2400 dpi. Formaten mogelijk van A4 to A0. Kalkpapier kan alleen enkelzijdig bedrukt worden. Kan gebruikt worden om tekeningen op te printen, als inlegvel voor een kaart, als omslag voor een uitnodiging of voor een wikkel om een kaartje. De enige beperking is je eigen fantasie.

EcoSolvent
Een heel ander type als eerder genoemd. Deze printer werkt ook met 6 kleuren maar maakt gebruik van inkt op Solvent basis. Dit maakt de prints geschikt voor buiten gebruik en kunnen we printen op bijzondere materialen zoals stickers, zeildoek en Flagtag. Flagtag is een veel gebruikte materiaalsoort gebruikt door mensen die met de poster gaan reizen. De poster kan opgevouwen in de koffer meegenomen worden.

Aanleveren van bestanden

  • U kunt uw bestand op deze pagina uploaden,  meerdere bestanden tegelijk sturen is mogelijk.
  • U kunt natuurlijk langskomen bij ons op de Westvest met een USB-stick, DVD of Harddisk.
  • Voor vragen of andere formaten kan je ons mailen: info@copie-sjop.nl.

Aanleverspecificaties:

U kunt uw bestanden voor groot-formaat prints aanleveren als PDF, JPG, PNG, TIF met de volgende instellingen:

 • Rasterafbeeldingen 150 dpi
 • Lijnafbeeldingen 1200 dpi
 • Lettertypen invoegen (fonts embedded)
 • Alle lagen afvlakken (flatten image)
 • Transparanties afvlakken
 • Kleurmodus RGB

Wanneer lagen niet worden afgevlakt kunnen er kleurverschillen optreden.

TIP!
Bij twijfel over lagen en transparanties in je pdf bestand kan je je pdf openen in Photoshop, stel bij het openen van het document het juiste formaat in en zet de resolutie op 150 dpi. Ga hierna naar het lagen menu en kies de functie: Eén laag maken (Flatten Image). Hierna kan je je document weer opslaan als pdf. Op deze manier krijg je een pdf die goed af te drukken is en voorkom je ongewenste verassingen.