Inbinden

Plastic ringband
Een plastic ringband is een flexibele oplossing, omdat je later nog pagina’s kunt vervangen of toevoegen. De plastic ringband is in vele maten en kleuren verkrijgbaar. Als omslag zijn er meerdere opties mogelijk, bijvoorbeeld een transparante voorkant en een zwarte of witte achterkant van plastic of karton.
Een plastic ringband bladert makkelijk en is de goedkoopste manier om iets in te binden.

Wire-O
Wire-O is een vaak toegepaste bind methode. De metalen ringband is sterk en heeft een zakelijke, professionele uitstraling. U kunt kiezen uit de kleuren zilver en zwart. Als omslag zijn er meerdere opties mogelijk, bijvoorbeeld een transparante voorkant en een zwarte of witte achterkant van plastic of karton. Deze manier van binden is ook geschikt voor kalenders.
Wire-O bladert erg makkelijk en heeft een professionele uitstraling.

Powis Parker
Met Powis Parker wordt het papier aan elkaar gelijmd door middel van linnen stof en een dikke laag speciale lijm. Het is verkrijgbaar in verschillende kleuren. De lijm die gebruikt wordt is erg sterk en de pagina’s kunnen bijna niet los laten, enige uitzondering is als het papier dikker is dan 135 grams. Als omslag zijn er meerdere opties mogelijk, bijvoorbeeld een transparante voorkant en een zwarte of witte achterkant van plastic of karton.
Powis Parker heeft een strakke zakelijk uitstraling en heeft de look en feel van een gebonden boek.

Boeklijmen
Moet het eruit zien als een echt boek met zachte kaft? Kies dan voor boeklijmen. De omslag wordt in 1 geheel om de scriptie heen geplakt. Eventueel kan de kaft gelamineerd worden, zodat het boek langer mooi blijft. Het voordeel van deze methode is dat u uw eigen cover kunt ontwerpen. Nadeel is dat de cover pas ontworpen kan worden als het binnenwerk klaar is, de dikte van het boek moet meegenomen worden in de lengte van de totale kaft. Bladeren gaat iets moeilijker en het boek kan niet worden opengelegd.
Boeklijmen heeft een zeer professionele uitstraling en is duurzaam en stevig.