Archief scannen
In een organisatie blijven, ondanks een goed doorgevoerde automatisering, altijd veel papieren documenten aanwezig. Om ook deze papieren goed te kunnen gebruiken in het digitale kantoor, is het van belang dat deze periodiek worden gedigitaliseerd. Wij bieden hiervoor de oplossing, we verzorgen de volledige digitalisatie van deze documenten, te denken valt aan werkbonnen, inkoopfacturen, pakbonnen, werklijsten, werkbriefjes, etc. zodat u uw documenten volledig digitaal kunt benutten.

Het werk wordt stukken efficiënter als er niet meer door archiefkasten gezocht hoeft te worden. Als deze gegevens via het bedrijfsnetwerk beschikbaar zijn, kunnen de gegevens bovendien (afhankelijk van uw bedrijfsnetwerk) vanaf elke werkplek en zelfs elke vestiging worden ingekeken. Belangrijk is dat de digitale documenten door u optimaal kunnen worden gebruikt, we staan dan ook open voor uw persoonlijke wensen en adviseren graag om zo een passende oplossing te vinden voor uw situatie. We leveren maatwerk, per slot van rekening zijn geen twee klanten identiek.

Scan abonnement
Als u uw administratie eenmaal digitaal heeft, dan blijft u tegen papierwerk aanlopen: inkoopfacturen, werkbonnen, interne bedrijfsdocumenten, om maar wat te noemen. Een scan abonnement is de beste oplossing om digitaal bij te blijven: afhankelijk van uw wensen kunnen wij wekelijks of maandelijks uw nieuwe documenten scannen, zo beschikt u snel over de digitale gegevens, bovendien is het een voordelige optie. Op deze manier blijven de kosten overzichtelijk.
Maak gebruik van ons scan abonnement en profiteer van onze scherpe tarieven. Omdat de kosten afhankelijk zijn van uw specifieke wensen, kunnen we hier geen standaard prijs vermelden. U kunt vrijblijvend contact met ons opnemen, zodat  we een offerte voor u kunnen maken. De kosten van een abonnement zullen u beslist meevallen!

Veilig
In geval van brand, waterschade, etc. kunnen veel papieren gegevens blijvend verloren gaan, van digitale documenten kunt u op meerdere manieren een back-up opslaan, zodat uw bedrijfsgegevens niet verloren gaan in geval van een dergelijke calamiteit.

Gemak
Documenten altijd beschikbaar kunnen hebben met behulp van laptop, tablet PC, smartphone, etc. is een van de grote voordelen van het gebruik van digitalisering. Hiermee kunnen wij u helpen, zodat u uw rapporten, verslagen, handleidingen, etc. overal kunt inzien.

De voordelen van uitbesteden
Er zijn geen aanschafkosten voor dure scanners of software.
Door duidelijke afspraken en onze royale werktijden zijn aflevertijden gegarandeerd.
Uw medewerkers hoeven zich niet met archiveren bezig te houden.