Grootformaat

Plattegronden, bouwtekeningen, reclame of posters ? Het is allemaal mogelijk bij de Copie Sjop.

Onze printers
 
Z6200 Printer
De HP Designjet Z6200
Printer resolutie van 2400 DPI en gebruikt 8 kleuren voor een maximaal kleurbereik. De prints zijn geschikt voor indoor. Fotokwaliteit prints & zijn klaar terwijl u wacht.

T7100
De HP Designjet T7100
Printresolutie van 2400 DPI en gebruikt 5 kleuren, voornamelijk geschikt voor CAD/GIS afdrukken & bedoeld voor indoor gebruik. Prints zijn klaar terwijl u wacht.

T2300 Printer
De HP Designjet T2300
Printresolutie van 2400 DPI en gebruikt 5 kleuren, voornamelijk geschikt voor CAD/GIS afdrukken & bedoeld voor indoor gebruik. Dit is daarnaast ook onze grootformaat scanner en net zoals bij de HP Designjet Z6200 en de De HP Designjet T7100 zijn de prints klaar terwijl u wacht.

Aanleveren
Het bestandsformaat voor grootformaat kleurenprints is PDF, TIFF of JPG.

PDF
U kiest PDF wanneer uw document niet in een fotoprogramma is gemaakt, maar uit tekst, lijnen en grafieken bestaat. Bijvoorbeeld: Word, Powerpoint, Excel, Illustrator, Corel-Draw, Autocad enz.

Een PDF bestand maakt u door uw bestand te printen naar de PDF-maker of de Distiller.

In de Jobsettings moeten de kleur en grijstint afbeeldingen op 300 DPI worden ingesteld, en de monochroom afbeeldingen op 1200 DPI.

Alle gebruikte lettertypes moeten worden ingevoegd. De PDF mag geen transparante vlakken en/of lagen bevatten.

Een jobsettings file kunnen wij u mailen, onder vermelding van uw acrobat-versie.

PDF bestanden opgeslagen vanuit Photoshop & Illustrator mogen geen lagen bevatten, deze worden niet herkend. Let er ook dat alle lettertypes worden ingesloten.

Foute PDF bestanden:
Alle risico’s mbt verkeerde PDF bestanden zijn voor de klant.

TIFF / JPG
U kiest voor een TIFF of JPG bestand als uw orgineel in een foto programma is gemaakt. Bijvoorbeeld: Photoshop, Photo-paint, Paint Shop Pro, of als uw bestand afkomstig is van een digitale camera. Afbeeldingen in RGB geven het mooiste resultaat.

Zorg ervoor dat uw afbeelding maar uit 1 laag bestaat en controleer de afmetingen. De ideale resolutie is 150 DPI. Slade de afbeelding op als TIFF zonder compressie of JPG met minimale compressie. Als u niet beschikt over de software om de posters te maken kunt u gebruik maken van de computers in de winkel.